Andiatan naiset: Camille Pariisista

Tässä kuussa sarjamme inspiroivista Andiata-naisista jatkuu 28-vuotiaan Comité Jacqueline Marvalia johtavan ja taidevälittäjänä työskentelevän Camillen kanssa. Camille aloitti uransa muodin parissa, mutta hyvin pian nuoren naisen suurin intohimo vei voiton ja ohjasi urapolun taiteiden maailmaan.

Comité Jacqueline Marval

Jacqueline Marval on aikanaan maailmanlaajuista huomiota kartuttanut, vuonna 1932 kuollut ranskalaisen modernin taiteen ja fauvismin pioneeri. Halu jakaa nykyisin jo unohdetun taiteilijan tarinaa ja töitä saivat Camillen ja hänen perheensä perustamaan Comité Jacqueline Marvalin vuoden 2020 joulukuussa Pariisiin. ”Pyrimme tuomaan hänet takaisin pinnalle: aina näyttelytöistä teoskatalogiin, haluamme tehdä hänen työnsä jälleen saavutettavaksi”, Camille kuvailee.

Camillen täydellinen päivä pariisissa

Camillen täydellinen aamu Pariisissa alkaa pitkällä kävelylenkillä hyvän ystävän kanssa, tuoreesta matcha lattesta matkalla nauttien. Camillen suosikkireitti kulkee Cour Carrée du Louvren kautta yli Seine-joen, tuoden esiin kaupungin kauneimmat puolet aamuisessa auringossa. Päivä jatkuu Musée d’Orsayn ja Saint Germainin gallerioiden upeista tadeteoksista nauttien, minkä jälkeen on mukava istuutua rennosti paikallisen brasserien terassille lasilliselle punaviiniä. Nopean vaatteiden vaihdon jälkeen päivä saa arvoisensa päätöksen pitkällä illallisella rakkaiden ystävien ympäröimänä.

Mitä tehdä ja nähdä pariisissa

”Kävele kaikkialle ja uppoudu kaupungin tunnelmaan”, neuvoo Camille kysyttäessä parhaista tavoista tutustua Pariisiin. Kuppi kahvia nautittuna Musée de la Vie Romantiquen tai Musée Rodinin puutarhoissa on täydellinen aktiviteetti rentoon kaupunkipäivään. Fondation Louis Vuitton, Musée d’Art Moderne ja Palais de Tokyo taas ovat klassikkoja, joista et halua jäädä paitsi. Ei sovi myöskään unohtaa Comité Jacqueline Marvalia, jossa Camille suosittelee vierailemaan ohjatun esittelykierroksen merkeissä. Ostoksia varten Camille suosittelee suuntaamaan suoraan Le Bon Marcheen.

Missä syödä Pariisissa

Loistavien pariisilaisten ravintoloiden lista on lähes loputon: BuveVe, Belle Maison, HugueVe, L’Avant-Comptoir de la Mer, Caviar Kaspia, Racines, Papilles terveelliselle (tai ei niin kovin) lounaalle, Spoon, Istr, Clamato, Loulou…

“Olen hyvin läheinen oman äitini kanssa, minkä vuoksi äidiltä tyttärelle -tarina Andiatan takana puhuttelee minua.”

Caviar Kaspia

17 Pl. de la Madeleine

75008 Pariisi

Comité Jacqueline Marval

4 Cité Malesherbes

75009 Pariisi

Hôtel Amour

8 Rue de Navarin

75009 Pariisi

Camille, muoti & Andiata

Camillelle muoti on tärkeä itseilmaisun väline, jonka avulla hän kommunikoi tunteitaan. Hän kertoo saaneensa nuoruudessaan apua itsensä löytämiseen ja itsevarmuuden kasvattamiseen muodin parista.

Camille tutustui Andiataan ystävänsä kautta ja rakastui välittömästi klassisiin ja ajattomiin tyyleihin, joissa on aina myös pieni moderni vivahde. Oman äitinsä kanssa erittäin läheinen Camille kertoo myös Andiatan taustalla elävän äiti-tytärsuhteen inspiroivan häntä.

”Tasapaino on avain kaikkeen”, sanoo Camille, jonka tyylissä yhdistyvät vaikuttavat yksityiskohdat ja käyttömukavuus. Helposti päivästä iltamenoihin muuntautuvia kokonaisuuksia suosiva Camille kertoo klassisten ja hieman näyttävämpien elementtien yhdistämisen olevan salaisuus hänen henkilökohtaisen tyylinsä takana. Andiatan Syksy/Talvi 21 -mallistosta Camille on valinnut ehdottomiksi suosikeikseen käärmekuvioidun Nicci P -paidan ja Paule 2 -housujen yhdistelmän.

Kuka: Camille Roux Dit Buisson

Kaupunki: Pariisi

Ammatti: taidevälittäjä ja johtaja

Instagram: @camillerdb & @comitejacquelinemarval