Andiatan naiset: Marianne Tukholmasta

Sarjamme inspiroivista Andiata-naisista jatkuu Marianne Holmbergilla, tukholmalaisella 40-vuotiaalla muoti- ja sisustusstylistillä. Marianne tiesi jo varhain, että hänen uransa suuntautuisi muodin ja luovuuden pariin. Hän on työskennellyt personal shopperina Tukholman Nordiska Kompanietissa, jossa hän myös aloitti stylistikurssien järjestämisen.

Työskennellessään NK:ssa hän alkoi muun ohella toteuttamaan unelmaansa oman yrityksen, henkilökohtaisia stylistipalveluita tarjoavan Stilstudion perustamisesta. Personal shopping -palveluita sekä tyylikursseja tarjoavassa ja muotitapahtumia järjestävässä Stilstudiossa Marianne on löytänyt kutsumuksensa, ja loistaa työssään: ”Jonkin ajan kuluttua päätin keskittyä vain omaan yritykseeni Stilstudioon, jota pyöritän yhdessä ystäväni kanssa yhä 6 vuotta myöhemmin”, Marianne kertoo. Seuraavaksi Marianne kutsuu meidät viettämään päivää kotikaupungissaan, Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa.

Mitä tehdä ja nahdä Tukholmassa

Marianne suosittelee viettämään päivän Naturhistoriska museet’ssa eli Ruotsin Luonnonhistoriallisessa museossa Norra Djurgårdenissa, tai suuntaamaan päiväretkelle Ellery-rantatalolle Lidingöhön, joka sijaitsee aivan Tukholman ulkopuolella. Rentoutumista varten Marianne ehdottaa spa-päivää ystävien kanssa Grand-hotellissa. Täydellinen kesäaktiviteetti on puolestaan padelin pelaaminen NK Ascarossa.

Mariannen täydellinen päivä Tukholmassa

”Rakastan olla luonnossa, ja täydellinen päivä alkaisikin tehokkaalla kävelyllä kauniissa Djurgårdenissa. Lounasta nauttisin ystävän kanssa Le Östermalmissa, minkä jälkeen jatkaisin Nordiska Kompaniet -tavaratalolle tekemään ostoksia asiakkaalle. Rakastan padelia, ja iltapäivän haluaisin viettää Ascaron padel-kentällä. Myöhemmin suuntaan kotiin leikkimään 3-vuotiaan poikani kanssa, ja valmistaudun illalliselle ja drinkeille sulhaseni Marcusin ja ystäviemme seurassa. Tykkään tutustua uusiin ravintoloihin, ja Tukholmassa riittää aina uusia paikkoja, joissa käydä”, Marianne kuvailee.

Missä syödä Tukholmassa

Marianne ruokailee usein ulkona, ja hänen suosikkipaikkoihinsa kuuluvat vanhassa elokuvateatterissa Östermalmstorgilla sijaitseva Brasserie Astoria, sekä Birger Jarslgatanilta Tukholman keskustasta löytyvä Riche, sillä ”heillä on parhaat ruotsalaiset lihapullat”. Jos tekee mieli kiinalaista, hän suosittelee Norrlandsgatanin Surfers-ravintolaa, jossa on hauska sisustus – katto täynnä värikkäitä sateenvarjoja.

Missä juoda Tukholmassa

Marianne rakastaa Brunkebergstorgilla sijaitsevan TAK-ravintolan drinkkejä. ”TAK ei tarjoa ainoastaan erinomaisia juomia, vaan myös upeat näkymät Tukholman kattojen yli”, Marianne kertoo. Hän lisää, että myös Bank-hotellin baarissa on hieno juomavalikoima. Spa-päivä Grand-hotellissa kannattaa vuorostaan päättää nauttimalla drinkkejä ja naposteltavia Cadierbarenissa.

Riche

Birger Jarlsgatan 4

114 34 Tukholma

Cadierbaren, Grand Hotel

Södra Blasieholmshamnen 8

111 48 Tukholma

Brasserie Astoria

Östermalmstorg 15

114 39 Tukholma

“Andiata tarkoittaa minulle ajattomia vaatteita, laatua, designia ja klassista mutta modernia tyyliä. Plussaa on, että kyseessä on skandinaavinen perheyritys, jonka taustalla on vahvoja naisia.”

Marianne, muoti & Andiata

Mariannelle muoti on keino näyttää omaa persoonallisuutta ja ilmaista itseään ilman sanoja. ”Muodissa on kyse luovuudesta, ja se antaa minulle uutta inspiraatiota sekä PALJON onnea!” Marianne iloitsee. Mariannen muotivinkki on sijoittaa naiselliseen, istuvaan pukuun, joka toimii minkä tahansa vaatekaapin avainasuna.

Andiatan Marianne löysi ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten muotilehdestä. ”Myöhemmin tutustuin brändiin paremmin läheisen ystäväni kautta, ja sain mahdollisuuden sovittaa muutamia tuotteita, joihin rakastuin täysin!”, kertoo Marianne. Mariannelle Andiata tarkoittaa ajattomia vaatteita, laatua, designia sekä klassisuuden ja moderniuden yhdistävää tyyliä. Kevät/Kesä 22 -mallistosta hänen suosikikseen nousee ylellinen villa-kashmir-oloasu. Kuten Marianne ilmaisee: ”Voisin elää Helaine-poolossa ja Terra-housuissa ikuisesti”.

Kuka: Marianne Holmberg

Kaupunki: Tukholma / Eskilstuna

Ammatti: muoti- ja sisustusstylisti, personal shopper

Instagram: @marianne__holmberg and @_stilstudion_