Kiitämme WWF Suomea yhteistyöstämme

“Suomalainen luonto, sen kaunis Itämeri ja saaristo, on aina ollut minulle tärkeä inspiraation lähde – sen puhdas ilma, erämaat ja vaihtuvat vuodenajat. Se täytyy suojella lapsillemme, jotta myös heillä olisi mahdollisuus nähdä sen kauneus. Yritystoiminnan vastuullisuuden kehittäminen on jatkuva, askel askeleelta etenevä prosessi. Emme vielä ole, emmekä varmasti koskaan tulekaan olemaan siinä täydellisiä. Tästä huolimatta minä, tyttäreni Matilda sekä koko Andiatan tiimi olemme sitoutuneita tulemaan siinä vuosi vuodelta yhä paremmiksi.”

– Tarja Rantanen, Andiatan perustaja, pääsuunnittelija & toimitusjohtaja

Huhtikuusta 2019 kesäkuuhun 2020 Andiata teki yhteistyötä WWF Suomen kanssa herkän Itämeren suojelemiseksi. Tänä aikana loimme useita kampanjoita kerätäksemme lahjoituksia ja lisätäksemme tietoisuutta Itämeren tulevaisuudesta sekä WWF Suomen arvokkaasta työstä. Huhtikuussa 2019 toteutimme kahden viikon kampanjan, jossa lahjoitimme WWF Suomelle 5€ jokaisesta Andiata-ostoksesta.

Elokuussa 2019 nostimme kanavissamme esille Amazonin sademetsien tulipalojen tuhoisaa tilannetta rohkaisten seuraajiamme liittymään WWF:n kuukausilahjoittajaksi sademetsien pelastamisen tukemiseksi. Syyskuussa järjestimme WWF Suomen kanssa Helsingin myymälässämme Ilta Itämerelle -kutsuvierastilaisuuden, jossa jokaisesta tapahtuman aikana tehdystä ostoksesta lahjoitimme 20% Itämeren suojelemiseen. Tilaisuuteen osallistui toimitusjohtajamme Tarja Rantanen sekä WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder. Lisäksi organisoimme 24 tunnin kestoisen kampanjan 12. syyskuuta 2019 lahjoittaen 15% koko päivän myynnistä WWF Suomelle. Koko yhteistyömme ajan olemme lahjoittaneet kaikista myydyistä luomupuuvillasta valmistetuista Famie t-paidoista 5€ WWF Suomelle, ja kesäkuussa 2020, yhteistyömme viimeisenä kuukautena, lahjoitimme järjestölle 10€ kaikista myydyistä pellavatuotteistamme.

Andiatan perustaja ja toimitusjohtaja Tarja Rantanen (oik.) ja WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder

Lahjoitukset WWF Suomelle auttavat edistämään järjestön nykyisiä Itämeren suojelutoimia kuten muovijätteen vähentämistä Itämeressä, luonnonsuojelualueiden lisäämistä ja mertensuojelun edistämistä. WWF Suomi pyrkii lisäksi vähentämään maatalouden aiheuttamaa Itämeren rehevöitymistä vaikuttamalla hallinnollispoliittisten muutosten puolesta. Lahjoitukset tukevat myös öljyvuodon sattuessa viranomaisia avustavien, WWF:n vapaaehtoisista koostuvien öljyntorjuntajoukkojen kouluttamista. Kaikki nämä toimet vaativat jatkuvaa, pitkäaikaista toimintaa ja rahoitusta; niin pienet teot kuten roskien kerääminen rannoilta, että suuret toimenpiteet kuten kansallisen luonnonsuojelun edistäminen.

Meille vastuullisuus on matka. Kukaan ei ole täydellinen kestävän kehityksen suhteen, mutta uskomme, että ensimmäisen askeleen ottaminen on tärkeintä, sillä toimettomuus on huonoin vaihtoehto. Olemme ylpeitä, että olemme pystyneet antamaan takaisin ympäristöllemme, sekä kiitollisia Andiata-yhteisöllemme, joka osallistui kampanjoihimme suojellakseen planeettamme tulevaisuutta tuleville sukupolville, ja on ollut yhdessä WWF Suomen kanssa pelastamassa Itämerta.

Kiitämme WWF Suomea pitkästä ja menestyksekkäästä yhteistyöstä kanssamme. Muutoksen luominen kestävämmän huomisen puolesta vaikuttaa meihin kaikkiin, ja olemme ylpeitä siitä, että pystyimme tuottamaan myönteisiä tuloksia ja rohkaisemaan kumppaneitamme sekä asiakkaitamme liittymään tälle matkalle kanssamme. Jatkamme Andiatalla Itämeren suojelun edistämistä, ja toivomme teidän kaikkien liittyvän mukaamme.