Tarjan ja Matildan mansikkakakku

Mansikkakakku on raikas, ajaton ja kaikessa yksinkertaisuudessaan aina herkullinen lisä kesän juhlapöytään. Tämän klassikkoherkun leipominen onkin vuosien varrella muodostunut Andiatan perustaneen Tarjan ja hänen tyttärensä Matildan yhteiseksi perinteeksi. Katso alta Tarjan ja Matildan resepti kokonaisuudessaan ja juhlista alkanutta lomakautta kesän maukkaimmalla perinneherkulla yhdessä läheistesi kanssa.

Mansikkakakku

Ainesosat

Kakkupohja:
2 dl sokeria
1 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 dl perunajauhoja

Täyte + koristeet:
2-3 l tuoreita mansikoita
5 dl kermavaahtoa
Hedelmämehua

Ohjeet

Kakkupohja:

Esilämmitä uuni 175°.

Sekoita kananmunat ja sokeri. Vatkaa, kunnes seos on valkoista ja rakenteeltaan kuohkeaa.

Sekoita jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään, ja yhdistä kananmuna-sokeriseokseen tasaisesti taikinaksi vatkaten.

Valuta taikina voideltuun ja leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa noin 30 minuutin ajan.

Käännä kypsennetty kakku ylösalaisin ja anna jäähtyä rauhassa.

Leikkaa jäähtynyt kakku vaakasuunnassa kolmeen kerrokseen.

Täytteet & koristelu:

Pese mansikat ja poista kannat. Pilko puolet marjoista ohuiksi viipaleiksi.

Vatkaa kuohukerma kiinteäksi vaahdoksi.

Pirskottele hedelmämehua kakkupohjalle. Levitä kermavaahtoa ja viipaloituja mansikoita ensimmäisen kerroksen päälle. Aseta seuraava kerros ensimmäisen päälle ja toista sama.

Aseta viimeinen kerros edellisten päälle. Levitä loput kermavaahdosta kuorrutteeksi ja viimeistele koristelu tuoreilla mansikoilla.