Inspiraatio | 6. toukokuuta 2021

Äidiltä tyttärelle – Tarja, Matilda ja Andiata

Andiatan perustajalla Tarja Rantasella on yli 35 vuoden kokemus vaateyrityksen johtamisesta. Tarjan tytär Matilda on pienestä pitäen seurannut läheltä, kuinka muotiala toimii ja alkanut lähivuosina saada yhä enemmän vastuuta vaatteiden suunnittelussa sekä yrityksen muissa tehtävissä. Lue lisää heidän äiti-tytär-suhteestaan: kuinka he täydentävät toisiaan ja kuinka Matilda on seurannut äitinsä jalanjäljissä muotialalle.

Minkälaista on työskennellä yhdessä äidin/tyttären kanssa?

Se on upeaa. Olemme hyvin onnekkaita saadessamme tehdä töitä yhdessä. Andiata on meille kuin perheenjäsen, josta pidämme huolta – se on ensimmäisenä mielessä kun heräämme aamulla ja viimeisenä kun menemme illalla nukkumaan. Työskennellessämme yhdessä täydennämme toisiamme – Tarjalla on 35 vuoden kokemus muotialalta ja Matilda edustaa uutta sukupolvea uusine ideoineen ja innovaatioineen, jotka auttavat yritystä kehittymään ja kasvamaan kansainväliseksi.

Mikä on parasta yhdessä työskentelyssä? Mikä taas haastavinta?

Tarja: Oman tyttären kanssa työskentely on jokaisen äidin unelma. Paras asia on pystyä luottamaan toiseen sataprosenttisesti ilman epäilyä. Haastavinta on varmaankin välimatka: Matilda elää Pariisissa ja minä Helsingissä, joten välillä mallistojen suunnittelu ja materiaalien sekä värien valitseminen on hankalaa.

Kuvailkaa toisianne: minkälainen ihminen Tarja/Matilda on ihmisenä sekä töissä että vapaa-ajalla?

Matilda Tarjasta: Olen äitini suurin fani. Hän on mitä uskomattomin nainen ja äiti. Töissä ihailen hänen luovuuttaan, tyylitajuaan ja yrittäjyyttään. Tavoitteeni on tulla hänen kaltaisekseen: kotona äiti on huolehtiva, rakastava ja herkkä – hän on aina rohkaissut minua ja veljeäni näyttämään avoimesti tunteemme.

Tarja Matildasta: Töissä Matilda on hyvin päättäväinen, energinen ja ahkera. Hän pyrkii aina näkemään asioiden positiiviset puolet, sekä töissä että vapaa-ajalla. Hän seuraa omaa polkuaan rohkeasti – hän muutti ulkomaille jo 18-vuotiaana, ja kolme vuotta myöhemmin suoraan yliopistosta valmistuttuaan avasi liikkeen Pariisiin.

Millaisena näet yrityksen tulevaisuuden?

Kestävyys ja ympäristöystävällisyys ovat ensisijaisia tavoitteitamme – pyrimme suunnittelemaan aikaa kestäviä mallistoja ja vaatteita, joita kaikenikäiset naiset rakastavat. Tavoitteemme on myös jatkaa uusien innovatiivisten materiaalien hyödyntämistä mallistoissamme sekä kasvattaa yritystämme askel askeleelta kansainvälisemmäksi.

Kertokaa yhteinen hyvä muisto toisistanne.

Kaikki yhteiset matkamme Pohjois-Suomeen Rukan loma-asunnollemme. Vuosittainen perinteemme on mennä huhtikuussa laskettelemaan Riisitunturille Posion kansallispuistoon Lappiin. Nautimme molemmat luonnossa liikkumisesta ja murtomaahiihto on yksi lempiharrastuksistamme.

NYHETSBREV

Fri frakt över 350 euro

Säkra betalningar & fria returer

Snabb leverans