Vår historia

Andiata är ett kvinnoägt familjeföretag från Helsingfors. Sedan Andiata grundades 1986 har företagets kärnuppdrag varit att designa hållbara plagg med tidlös stil, hantverk och högkvalitativa material. Andiatas ambition är att designa plagg för den moderna och drivna kvinnan utan att offra komfort.

Från Mor Till Dotter

Andiata leds av mor-och-dotter-duon, Tarja och Matilda. Företagets grundärden speglar sig i denna dynamik – en önskan att skapa design som kan överföras från generation till nästa och bärs av kvinnor i alla åldrar. Vårt uppdrag är att skapa tidlösa plagg med hållbarhet i fokus och modern känsla som resonerar för kvinnor i alla åldrar. Kombinationen av parisisk elegans och minimalism inspirerad av den nordiska naturen ger Andiatas design dess unika attraktionskraft och funktionalitet – plagg som utvecklar en personlig betydelse över tiden och estetik som aldrig slutar att inspirera.

Huvudkontoret

Huvudkontoret ligger i Vallgård i Helsingfors där Tarja och Matilda leder företaget med 25 kvinnor. Andiatas designteam arbetar nära tillsammans med våra mönstermästare och sömmerskor, och skapar högkvalitativa, hållbara kläder med högsta nivån av hantverk.

KONTAKTA OSS

Karriär

För att stödja Andiatas utveckling letar vi ständigt efter nya talangfulla arbetare till vårt team. Andiatas planerings-, marknads- och försäljningsavdelningar samt ekonomiadministration arbetar på vårt huvudkontor i Vallila. På vår designavdelning arbetar sömmerskor, produktionspersonal och kläddesigners. Vi erbjuder regelbundet praktikplatser för studenter inom marknadsföring, försäljning och kreativ industri. Om du är intresserad av möjligheten att komma med i vårt mångbegåvade team, kolla in våra lediga jobb och praktikplatser. Vi tar även gärna emot öppna ansökningar.

LEDIGA TJÄNSTER

GLORIA FASHION

Pris 1998

Gloria Magazine är den största mode- och livsstilspublikationen i Finland, och berömmer finländska företag och design. Det prestigefyllda Gloria Fashion Award delas ut till innovativa varumärken av hög kvalitet, med unik attraktion och kommersiell framgång.

KULTAINEN VAATEPUU

Pris av det Finska mässbolaget 2002

Andiata fick Golden Hanger Award för sin 2002 års kollektion av funktionell och aktuell stil med hög kvalitet, bra valuta för pengar och säljbarhet.

VEUVE CLICQUOT BUSINESS WOMAN

Pris 2011

Det prestigefyllda Veuve Clicquot Business Woman Award delas ut till mycket framgångsrika, banbrytande kvinnor i näringslivet. Tarja Rantanen belönades för sitt arbete med att bygga Andiata till ett innovativt och lönsamt företag med stark finansiell stabilitet.

DESIGN FROM FINLAND

Pris 2020

Design From Finland-certifikatet skapades för att visa upp det bästa inom finsk design och delas ut till finska företag med innovativ produktutveckling, forskning, produktion och stöd för finskt arbete.

SUOMEN VAHVIMMAT

Platinacertifikat 2023

Platinacertifikatet Strongest in Finland delas ut till företag med en stark grund av finansiell stabilitet, tillförlitlighet och transparens. Certifikatet är baserat på Suomen Asiakastietos Rating Alfa-kreditbetyg.

NYHETSBREV

Fri frakt över 350 euro

Säkra betalningar & fria returer

Snabb leverans