Vastuullisuus

Vuodesta 1986 lähtien, Andiatan tavoite on ollut luoda sukupolvelta toiselle säilyvää muotia. Kestävyys ja vastuullisuus kaikissa muodoissaan – ajaton tyyli, laadukkaat materiaalit ja tuotannon matalapäästöiset sekä ympäristöä säästävät käytännöt ovat Andiatan arvojen keskiössä. Andiata pyrkii tuotannon jokaisella osa-alueella määrän sijasta laatuun – julkaisemme vain kaksi mallistoa vuosittain ja vaatteiden valmistuksessa käytämme ainoastaan kaikkein korkealaatuisimpia materiaaleja. Andiatan design-studiolla Helsingissä suunnittelutiimimme työskentelee tiiviisti yhdessä kaavamestariemme sekä ompelijoiden kanssa – yhteistyöstä syntyvät vaatteet ovat räätälin- ja käsityön taidonnäytteitä. Keskitetty toiminta/työskentelymallimme on hyödyllinen myös vähentämään logistisia tarpeitamme ja sitä kautta pienentämään hiilijalanjälkeämme.

Materiaaliopas

Pyrimme aina tukemaan kestävää kehitystä ja lisäämään ympäristöä säästävien materiaalien käyttöä tuotannossamme – kuitenkaan uhraamatta Andiatan tuotteille tunnusomaista korkeaa laatua ja tyyliä. Tavoitteemme on luoda iätöntä muotia – vaatteita jotka vanhenevat kauniisti ja kuormittavat mahdollisimman vähän luontoa. Tutustu materiaalioppaaseemme ja lue lisää laadukkaista materiaaleista ja niiden ominaisuuksista.

PELLAVA

Pellava on ympäristöystävällinen materiaali,jota saadaan pellavakasvin varren selluloosakuidusta.

Lue lisää

PELLAVA

Pellava on ympäristöystävällinen materiaali, jota saadaan pellavakasvin varren selluloosakuidusta.

Sitkeä pellavakasvi pärjää köyhässä maaperässä ja tarvitsee elääkseen jopa 60% vähemmän vettä kuin puuvilla. Pellavakasvin viljely ei vaadi keinokastelua, lannoitteita, kasvimyrkkyjä tai torjunta-aineita, eikä siksi aiheuta vesistöjen tai pohjavesien pilaantumista.

Laadukkaat pellavavaatteet ovat kestäviä, miellyttävän keveitä sekä vilpoisia ja kestävät käytössä vuosikausia.

Close

ORGAANINEN PUUVILLA & SEKOITTEET

Puuvilla on miellyttävä, hellävarainen ja helppohoitoinen luonnonkuitu.

 

Lue lisää

ORGAANINEN PUUVILLA & SEKOITTEET

Puuvilla on miellyttävä, hellävarainen ja helppohoitoinen luonnonkuitu. Puuvilla on kankaana luja ja kestävä, ja sillä on hyvä kosteuden imukyky.

Luomupuuvilla on tavallista puuvillaa ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä se vaatii vähemmän vettä eikä sen tuotannossa käytetä geenimuunneltuja siemeniä tai saastuttavia kemikaaleja ja torjunta-aineita.

Andiata käyttää tuotteissaan GOTS-sertifioitua (Global Organic Textile Standard) luomupuuvillaa, jolla on pienin ympäristövaikutus. Mallistoissamme on sekä 100% luomupuuvillasta että luomupuuvillasekoitteista valmistettuja tuotteita.

Close

VISKOOSI

Viskoosi on alunperin silkin korvikkeeksi luotu muuntokuitu, jota valmistetaan puusta saatavasta selluloosasta.

 

Lue lisää

VISKOOSI

Viskoosi on alunperin silkin korvikkeeksi luotu muuntokuitu, jota valmistetaan puusta saatavasta selluloosasta.

ECOVERO™-viskoosi on sertifioitu kuitu, jonka valmistukselle ja tuotannolle on asetettu korkeat ekologiset standardit. ECOVERO™-viskoosin valmistus kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä ja on matalapäästöisempää kuin perinteisen viskoosin valmistus.

Viskoosi on materiaalina helppohoitoinen ja päällä miellyttävän tuntuinen.

Close

PYRATEX®

PYRATEX® on eurooppalainen innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä materiaaleja kehittävä yritys.

 

Lue lisää

PYRATEX®

PYRATEX® on espanjalainen yritys, joka kehittää innovatiivisia ja vastuullisia materiaaleja ympäristöä säästävillä menetelmillä.

SS23 mallistossaan Andiata esittelee yhteistyössä PYRATEX®:n kanssa luodun kapselimalliston, joiden tuotteet on valmistettu biohajoavasta selluloosasta saatavasta PYRATEX® Power 3 -kuidusta sekä merileväpohjaisen kuidun ja luomupuuvillan sekoituksesta Seacellista.

PYRATEX® Power 3 on mikro-tencel Lyocell-materiaalia, jonka ominaisuudet ovat samat kuin synteettisen uimapukukankaan: materiaali on kestävää, joustavaa, ja kestää klooria ja suolavettä sekä on lisäksi miellyttävä ja hengittävä päällä.

PYRATEX® Seacell-kangas on valmistettu merileväpohjaisesta kuidusta. Materiaalin valmistukseen käytettävä merilevä kerätään Islannin vuonoilta ympäristöä ja energiaa säästävin menetelmin. Merilevä on hiilineutraalia ja sillä on ihoa hoitavia vaikutuksia, sekä antioksidanttinen kyky, joka suojaa vapailta radikaaleilta.

Close

SILKKI

Silkkiperhosen toukan koteloista kelatusta kuidusta valmistettu silkki on yksi maailman hienoimpia ja ylellisimpiä materiaaleja.

 

Lue lisää

SILKKI

Silkkiperhosen toukan koteloista kelatusta kuidusta valmistettu silkki on yksi maailman hienoimpia ja ylellisimpiä materiaaleja.

Silkillä on monia hyödyllisiä ominaisuuksia – se on kestävää ja lämpöä säätelevää sekä alkuperänsä ansiosta myös biohajoavaa.

Silkkikangas tuntuu päällä miellyttävän kevyeltä, pehmeältä ja sileältä. Oikeaoppisella hoidolla silkkivaatteet säilyttävät ominaisuutensa ja kestävät käytössä pitkään.

Close

ORGAANINEN KASHMIRVILLA

Kashmir on ylellinen ja korkealaatuinen kuitu. Kashmirvillasta valmistettu neulos on kestävää, pitkäikäistä sekä pehmeää.

 

Lue lisää

ORGAANINEN KASHMIRVILLA

Kashmir on ylellinen ja korkealaatuinen kuitu. Kashmirvillasta valmistettu neulos on kestävää, pitkäikäistä sekä pehmeää ja säilyttää oikeaoppisesti hoidettuna hyvin muotonsa.

Andiata käyttää tuotteissaan Sisä-Mongoliassa luonnollisesti tuotettua, AA-luokkaista orgaanista kashmirvillaa.

Kashmirvuohien kasvattajat paimentavat eläimet säännöllisesti uusille laidunalueille – tämä ehkäisee ylilaiduntamista ja säästää luontoa.

Close

KIERRÄTETTY POLYAMIDI

Polyamidi – tunnetaan myös nimellä nailon – on kevyt ja vahva synteettinen kuitu.

 

Lue lisää

KIERRÄTETTY POLYAMIDI

Polyamidi – tunnetaan myös nimellä nailon – on kevyt ja vahva synteettinen kuitu. 

Vaikka polyamidi ei ole uusiutuva materiaali, on sillä muita loistavia ominaisuuksia: polyamidikuitu on kestävää ja lujaa eikä se nukkaannu, rypisty tai repeydy helposti.

Hyödyntämällä kierrätettyä polyamidia tuotteissamme pystymme pienentämään tuotantomme kulutusta.

Close

TRIASETAATTI

Triasetaatti on muuntokuitu, jonka raaka-aineena käytetään puhdasta selluloosaa.

 

Lue lisää

TRIASETAATTI

Triasetaatti on muuntokuitu, jonka raaka-aineena käytetään puhdasta selluloosaa. Asetaatin ja selluloosan yhdistelmästä syntyy kangasta, joka on vahvaa, kestävää ja tuntuu päällä miellyttävän sileältä.

Triasetaattikangas ei rypisty eikä nukkaannu ja on erittäin helppohoitoinen. Käytämme mallistoissamme Bluesign®-sertifioitua triasetaattia, jonka ympäristöä säästävä tuotantoprosessi kierrättää kankaan valmistuksessa käytetyt kemikaalit.

Close

RDS-SERTIFIOITU UNTUVA

Untuva saadaan hanhien ja ankkojen vesitiivin höyhenpeitteen alta eristävästä untuvapeitteestä.

 

Lue lisää

RDS-SERTIFIOITU UNTUVA

Untuva saadaan hanhien ja ankkojen vesitiivin höyhenpeitteen alta eristävästä untuvapeitteestä. Untuva on sulkaan ja höyheneen verrattuna huomattavasti pehmeämpi materiaali, jolla on erinomainen lämmöneristyskyky.

Andiata käyttää tuotteissaan vain korkealaatuista RDS-sertifioitua (Responsible Down Standard) untuvaa. RDS-standardi takaa eläinten hyvän kohtelun: se kieltää untuvien ja höyhenien keräyksen eläviltä linnuilta sekä lintujen pakkosyötön.

Ulkopuolinen, sertifioitu ammattilainen auditoi tuotantoketjun jokaisen toimijan erikseen, ja RDS-standardi takaa untuvatuotteiden jäljitettävyyden sekä alkuperän. Vain tuotteet, jotka sisältävät 100% sertifioitua untuvaa ja höyheniä saavat käyttää RDS-logoa.

Close

RWS-SERTIFIOITU VILLA

Villa on lampaista sekä muista eläimistä kuten vuohista tai alpakasta saatavaa luonnonkuitua.

 

Lue lisää

RWS-SERTIFIOITU VILLA

Villa on lampaista sekä muista eläimistä kuten vuohista tai alpakasta saatavaa luonnonkuitua. Uusiutuva, kierrätettävä ja usein myös biohajoava materiaali, villa tunnetaan parhaiten lämpöä eristävistä ja säätelevistä ominaisuuksistaan.

Villa on kestävä sekä helppohoitoinen materiaali ja sillä on lisäksi antimikrobisia ominaisuuksia. RWS-sertifikaatin (Responsible Wool Standard) saaneet villatuotteet on valmistettu vastuullisin menetelmin eläinten hyvinvointia ja oikeuksia kunnioittaen.

Close

MERINOVILLA

Merinovilla on yksi hienoimpia ja hellävaraisimpia villalaatuja, sopien erinomaisesti herkkäihoisille.

 

Lue lisää

MERINOVILLA

Merinovilla on yksi hienoimpia ja hellävaraisimpia villalaatuja, sopien erinomaisesti herkkäihoisille.

Vaikka merinovillan kuitu on ohuempaa ja pehmeämpää kuin tavallisen villan, sen lämmöneristyskyky sekä muut ominaisuudet ovat samat.

Andiata pyrkii aina tuotteissaan käyttämään mulesing-vapain menetelmin tuotettua merinovillaa.

Close

KROMI-VAPAA NAHKA

Nahka on luja ja kestävä materiaali, jota saadaan parkitsemalla eläinten vuodista.

 

Lue lisää

KROMI-VAPAA NAHKA

Nahka on luja ja kestävä materiaali, jota saadaan parkitsemalla eläinten vuodista.

Kasviparkitun nahan valmistuksessa käytetään orgaanisia materiaaleja ja kasvien kuorista, lehdistä ja oksista saatavia luonnollisia tanniineja – tämän ansiosta kasvinahka on huomattavasti ympäristöystävällisempää kuin perinteinen kromiparkittu nahka.

Andiata käyttää tuotteissaan vain kasviparkittua nahkaa.

Close

RELOVE X ANDIATA

Suomalainen second hand-myymäläketju Relove esitteli yhteistyössä kanssamme valikoiman Andiatan aiempien mallistojen tuotteita sekä erikoiseriä hävikkikankaista valmistettuja vaatteita.

Lue lisää

RELOVE X ANDIATA

Kiertotalous on yksi vastuullisimpia kulutuksen muotoja. Suomalainen second hand-myymäläketju Relove esitteli yhteistyössä kanssamme valikoiman Andiatan aiempien mallistojen tuotteita sekä erikoiseriä hävikkikankaista valmistettuja vaatteita.

Andiatan tuotteet ovat tyyliltään ajattomia, kestäviä ja huolella räätälöityjä ja niiden arvo sekä laatu säilyvät korkeana vuodesta toiseen.

Tälläkin hetkellä jatkuva yhteistyö tuo Andiatan designin lähelle kuluttajaa ja tekee brändiin tutustumisesta vaivattomampaa. Andiatan ihastuttavat second hand-aarteet ovat myynnissä Helsingin Stockmannin Relovessa.

Close

PAPERI & PAKETOINTI

Tavoitteemme on jatkuvasti vähentää käyttämämme pakkausmateriaalin ja muovin määrää sekä lisäämään kierrätettyjen raaka-aineiden käyttöä.

Lue lisää

PAPERI & PAKETOINTI

Tavoitteemme on jatkuvasti vähentää käyttämämme pakkausmateriaalin ja muovin määrää sekä lisäämään kierrätettyjen raaka-aineiden käyttöä.

Paperi, kartonki ja pahvi, joita käytämme pakkauksissamme, on 100% kierrätettyä. Myös käyttämämme vaateripustimet ja pakkauspussit on vuodesta 2020 alkaen valmistettu osittain kierrätetystä muovista.

Close

TUOTEHUOLTO

Vaatehuolto on tärkeä, mutta usein huomaamaton osa muodin vastuullista kuluttamista.

 

Lue lisää

TUOTEHUOLTO

Vaatehuolto on tärkeä, mutta usein huomaamaton osa muodin vastuullista kuluttamista. Huolellinen ja säännöllinen ylläpito/hoito pidentää vaatteen käyttöikää – vaatteen kunto, muoto sekä materiaalin ominaisuudet säilyvät ja näin ollen myös tuotteen jälleenmyyntiarvo pysyy korkeana.

Pese ja kuivaa vaate pesulapun ohjeen mukaan, ripusta henkarille ja säilytä valolta suojattuna vaatekaapissa. Denim-vaatteet ja neuleet suosittelemme pesemään ainoastaan likaisina. Pesukertojen välillä ne on helppo raikastaa tuulettamalla käytön jälkeen. Neuleen pintaan saattaa muodostua nukkaa ajan myötä – poista nukka hellävaraisesti käyttämällä kashmirkampaa. Neuleet säilyvät parhaiten ilmavasti viikattuina.

LUE LISÄÄ TUOTTEIDEN JA MATERIAALIEN HOIDOSTA

Close

UUTISKIRJE

Ilmainen toimitus kaikille yli 350€ tilauksille

Turvalliset maksutavat & Ilmainen palautus
Nopea toimitus