Andiata Naiset | 5. marraskuuta 2021

Camille Pariisista

Tässä kuussa inspiroivien Andiata Naisten sarjamme jatkuu Camille Roux Dit Buissonilla – 28-vuotiaalla taidekauppiaalla ja Jacqueline Marval-säätiön johtajalla. Camille aloitti uransa muotialalla, mutta siirtyi pian suuren intohimonsa, taiteen, pariin. Tutustu Pariisiin Camillen kanssa ja lue hänen valikoiduista lempituotteistaan Andiatan AW21 mallistosta.

Comité Jacqueline Marval

Jacqueline Marval oli yksi ranskalaisen nykytaiteen ja fauvismin suunnannäyttäjiä. Hän oli erittäin tunnustettu ja arvostettu taiteilija pitäen näyttelyitä maailmanlaajuisesti ennen kuolemaansa 1932. Tehdäkseen tämän suuren taiteilijan tarinan jälleen tunnetuksi, Camille ja hänen perheensä perustivat Jacqueline Marval-säätiön Pariisiin joulukuussa 2020.

”Tavoitteemme on että ihmiset löytävät hänet uudelleen: hänen laajaa tuotantoaan esittelevistä näyttelyistä kattaviin teosluetteloihin, haluamme tehdä hänen taiteestaan saavutettavan”, Camille kertoo.

Camillen täydellinen päivä Pariisissa

Camillen täydellinen pariisilaisaamu alkaa pitkällä kaupunkikävelyllä ystävän kanssa ja matcha latte kädessä. Hän lempikävelyreittinsä kulkee Cour Carrée du Louvren kautta Seine-joen yli ja esittelee kaupungin kauneimmat maisemat aamuauringossa. Seuraavaksi on vuorossa Musée d’Orsay ja Saint Germain-taidegalleriat, joissa saa nauttia upeasta taiteesta. Päivä jatkuu lasillisella hyvää viiniä paikallisen brasserien terassilla. Nopean vaatteiden vaihdon jälkeen päivä saa täydellisen päätöksensä pitkällä illallisella läheisten ystävien kanssa.

Mitä tehdä ja nähdä Pariisissa

”Kävele kaikkialle ja eksy”, Camille toteaa kysyttäessä parasta tapaa tutustua Pariisiin. Jos rennompi tekeminen kiinnostaa, kahvikupillinen Musée de la Vie Romantiquen puutarhassa tai Rodin-museossa on loistava vaihtoehto. Ehdottomasti kokemisen arvoisia ovat Fondation Louis Vuitton-kulttuurikeskus, Musée d’Art Moderne-museo ja Palais de Tokyo-museo. Unohtaa ei voi myöskään Jacqueline Marval-säätiön taidenäyttelyä, johon Camille kehottaa tutustumaan ohjatuilla kierroksilla. Le Bon Marché taas on paras kohde ostosten tekemiseen.

Missä syödä Pariisissa

Pariisissa herkullista ruokaa löytyy joka nurkalta. Camillen suosikkeja ovat BuveVe, Belle Maison, HugueVe, L’Avant-Comptoir de la Mer, Caviar Kaspia, Racines, Papilles terveellisen (tai ei niin terveellisen) lounaan tarpeeseen, Spoon, Istr, Clamato, Loulou…

Caviar Kaspia

17 Pl. de la Madeleine

75008 Pariisi

Comité Jacqueline Marval

4 Cité Malesherbes

75009 Pariisi

Hôtel Amour

8 Rue de Navarin

75009 Pariisi

Camille, muoti ja Andiata

Muoti on Camillelle keino ilmaista tunteitaan ja persoonaansa. Nuorempana muoti auttoi häntä löytämään identiteettinsä ja kasvattamaan itsevarmuutta. Camille tutustui ensi kertaa Andiataan ystävien kautta ja rakastui heti merkin ajattomaan ja elegantin persoonalliseen tyyliin. Myös Andiatan keskeinen äiti-tytär dynamiikka vetosi Camilleen, joka on hyvin läheinen äitinsä kanssa. "Tasapaino on tärkeintä". Omaa tyyliään Camille kuvailee mukavaksi ja käytännölliseksi, mutta näyttäväksi – asun tulee toimia päivän askareista illan rientoihin. Yhdistelemällä klassisia vaatteita näyttävien asusteiden kanssa, tai päinvastoin, on Camillen tyylin salaisuus. Camillen ehdottomat suosikit Andiatan uudesta mallistosta ovat käärmekuvioiset Nicci P paita ja yhteensopivat Paule 2 housut.

“Rakastan Andiatan äiti-tytär-tarinaa, sillä olen myös hyvin läheinen äitini kanssa.”

Camille Roux Dit Buisson

Kaupunki: Pariisi

Ammatti: Taidekauppias & Jacqueline Marval-säätiön johtaja

Instagram: @camillerdb & @comitejacquelinemarval

NYHETSBREV

Fri frakt över 350 euro

Säkra betalningar & fria returer

Snabb leverans