Inspiraatio | 12. toukokuuta 2021

Andiata 35 vuotta

Andiatan menestystarina on yksi merkittävimpiä suomalaisen vaateteollisuuden historiassa. Jo 35 vuoden ajan Andiata on luonut laadukasta designia muotitietoisille nykyaikaisille naisille. Juhlavuoden kunniaksi esittelemme yrityksen tärkeimmät ja ikimuistoisimmat hetket Andiatan perustamisesta tähän päivään saakka.

1986

TARJA RANTANEN PERUSTI ANDIATAN

Andiatan juuret ovat Helsingissä, missä merkki sai alkunsa vuonna 1986. Tarja Rantasen perustama Andiata syntyi nuoren naisen halusta menestyä itsenäisenä yrittäjänä ja luoda laadukasta muotia naisille – merkin tuotteet ovat ajattoman hienostuneita ja luovat kantajalleen itsevarman ja mukavan olon.

Andiata suunnittelee vaatteita modernille naiselle – merkin mallistot ovat yhdistelmä trendikkäitä yksityiskohtia ja ajattoman naisellisia leikkauksia jotka huokuvat voimaa, kauneutta ja vaivattomuutta.

Kaikenikäiset naiset inspiroivat meitä – tavoitteemme on suunnitella laadukkaita vaatteita, jotka kestävät aikaa ja säilyvät sukupolvelta toiselle.

1992

VATEVA MUOTIMESSUT

Andiata otti ensimmäiset askeleensa kohti ulkomaan markkinoita vuonna 1992 osallistuessaan Vatevan Muotimessuihin Helsingissä. Messut olivat käänteentekevä tilaisuus Andiatalle, sillä merkki sai ensimmäiset kansainväliset asiakkaansa.

1990s

ANDIATAN ALKUAJAN MALLISTOT

90-luku oli Suomessa Nokian kulta-aikaa ja business-pukeutumisen suosio kovassa nousussa. Kun naisten business-vaatteiden kysyntä kasvoi, Andiata tuli tunnetuksi toimistoon ja tilaisuuksiin sopivasta hienostuneesta tyylistään.

Tarjan kyky luoda taidokasta räätälöintiä harkittuine yksityiskohtineen näkyy Andiatan tyylikkäissä, naisellisissa ja käytännöllisissä vaatteissa. Erityisesti merkille tunnusomainen ja suosittu housupuku on edelleen olennainen osa jokaista mallistoa.

1998

VUOSITUHANNEN VAIHDE PALKINTOJEN SAATTELEMANA

1998 Tarja Rantanen palkittiin arvostetulla Gloria Fashion Award-palkinnolla, joka myönnetään menestyville ja ansiokasta designia tuottaville suomalaisille yrityksille. Palkintojury korosti Andiatan erottuneen edukseen vaatteidensa ajattoman tyylin ja korkean laadun ansiosta.

2002

KULTAINEN VAATEPUU-PALKINTO SUOMEN MESSUSÄÄTIÖLTÄ

2002 Andiata ja Tarja Rantanen palkittiin vuosittain jaettavalla Kultainen Vaatepuu-palkinnolla. Jury koki yksimielisesti Andiatan täyttäneen kaikki kriteerit: mallisto oli korkealaatuinen, käytännöllinen, ajanmukainen, sekä kansainvälinen ja tuotteilla oli erinomainen hinta-laatusuhde.

Kultainen Vaatepuu-palkinnon myöntävät Gloria-lehti, Suomen Messusäätiö, Stockmann sekä Muoti-Vateva.

2006

ANDIATAN ENSIMMÄINEN MYYMÄLÄ HELSINKIIN

2006 oli iso vuosi Andiatalle: keskeiselle paikalle Aleksanterinkadulle Helsinkiin avattiin ensimmäinen merkin myymälä. Rohkea veto kannatti, sillä Andiatan tunnettuus kasvoi ja uudet asiakkaan löysivät merkin.

2013 Andiatan uusi myymälä avattiin Tampereelle osoitteeseen Tuomiokirkonkatu 2.

2011

THE VEUVE CLIcQUOT BUSINESS WOMAN-PALKINTO

Andiatan juhlistaessa 25. juhlavuottaan Tarja palkittiin arvostetulla Veuve Clicquot Business Woman-palkinnolla, joka antaa tunnustusta menestyksekkäille ja uraauurtaville liikenaisille.

"Rantanen on osoittanut luovuutta ja kekseliäisyyttä onnistuessaan uudistamaan jatkuvasti tuotteitaan ja pitäessään ne alansa kehityksen etulinjassa. Tämä on mahdollista toteuttaa ainoastaan pitäen yllä jatkuvaa vuoropuhelua työntekijöiden, asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa – ilman tarpeetonta hierarkiaa. Andiatan yritystoiminta on taloudellisesti vakaalla ja tuottoisalla pohjalla", palkintojury toteaa.

2014

DIGITAALISEN MYYNNIN KEHITYS

Tarja on pyrkinyt jatkuvasti kehittämään yritystään – yrityksen menestyksen varmistamiseksi alan trendien ja muutosten ennakoiminen on elintärkeää. Maailman muuttuessa ja uusien innovaatioiden syntyessä, kaupan alan ja markkinoinnin huomio on siirtynyt verkkoon.

Andiata avasi oman nettikauppansa 2014 ja alkoi seuraavana vuonna määrätietoisesti investoida ja keskittää resurssejaan verkkomyyntiin.

2015

ANDIATAN MYYMÄLÄN AVAJAISET ESPLANADILLA

Vuonna 2015 Andiatan lippulaivamyymälä siirtyi Aleksanterinkadulta Helsingin parhaaseen paikkaan ylellisiin tiloihin Pohjois-Esplanadille.

2019

ANDIATAN PARIISIN MYYMÄLÄ

Tarjan pitkäaikainen haave myymälästä Pariisissa toteutui 2019, kun Andiata avasi ensimmäisen kansainvälisen myymälänsä keskeiselle sijainnille osoitteeseen 68 rue Bonaparte Pariisin kuudenteen arrondissementtiin.

2021

ANDIATAN MYYMÄLÄ MUUTTAA KASARMIKADULLE

Andiatan 35. juhlavuosi oli täynnä suuria muutoksia. 2021 kesällä Andiatan myymälä muutti uusiin tiloihin Kasarmikadulle eteläisen Esplanadinpuiston viereen.

ÄIDILTÄ TYTTÄRELLE

Andiata on yritys kahdessa sukupolvessa – Tarja on merkin pääsuunnittelija ja toimitusjohtaja ja tytär Matilda työskentelee suunnittelijana äitinsä rinnalla. Yhdessä he inspiroivat toinen toisiaan ja luovat ajatonta sukupolvien yli kestävää muotia. Perheen intohimosta ja rakkaudesta syntyvä ehdoton omistautuminen on suurin voimavara, mitä voi toivoa.

TULOSSA PIAN.. PARIISI 2022

Andiata jatkaa kasvuaan kansainvälisillä markkinoilla – kesällä 2022 avaamme uuden Andiatan myymälän Pariisin sydämessä, samalla kadulla kuin edellinen myymälä. Tämä aloittaa uuden jännittävän kappaleen Andiatan tarinassa.

UUTISKIRJE

Ilmainen toimitus kaikille yli 350€ tilauksille

Turvalliset maksutavat & Ilmainen palautus
Nopea toimitus