Inspiraatio | 26. heinäkuuta 2023

Tarina vaatemalliston takana

Mielikuvitusta, inspiraatiota ja perehtymistä pienimpiinkin yksityiskohtiin – vaatemalliston suunnitteleminen on pitkä, vaativa ja palkitseva prosessi. Pitkäikäinen muoti syntyy laadukkaista materiaaleista, täydellisestä istuvuudesta ja ympäristölle ystävällisten menetelmien suosimisesta. Tutustu lähemmin Andiatan malliston luomiseen aina ensimmäisistä luonnoksista materiaalien valintaan, kaavojen suunnitteluun ja mallikappaleiden valmistukseen design studiollamme Helsingissä.

Tekstiilimessut

MATERIAALIEN VALITSEMINEN

Uuden vaatemalliston suunnittelu ja toteutus on yli vuoden mittainen matka, joka alkaa materiaalien ja kankaiden valitsemisella. Pariisin Première Vision-tekstiilimessut ovat tärkeä kohtaamispaikka tekstiilintuottajille ja suunnittelijoille, jossa esitellään uusia trendejä sekä alan innovaatioita.

Andiatan perustaja ja pääsuunnittelija Tarja Rantanen sekä hänen tyttärensä Matilda vierailevat vuosittain messuilla valitsemassa kankaat ja värit tulevaan mallistoon. Värit ovat tulevan malliston perusta: trendien kehitystä tutkimalla Tarja ja Matilda valitsevat 12 Pantone-väriä, jotka jaetaan neljäksi väripaletiksi malliston eri kokonaisuuksien mukaan.

Materiaalit & tekstuurit

LAATU EDELLÄ

Korkealaatuiset materiaalit ovat alusta alkaen olleet Andiatan mallistojen keskeinen elementti ja tunnistettava piirre. Oikeanlaisten materiaalien hankinta onkin yksi tärkeimpiä vaiheita malliston luomisessa.

Kankaat saapuvat suurissa rullissa Andiatan design studiolle Helsinkiin, missä laadunvalvoja ensitöikseen tarkastaa niiden laadun ja mahdolliset viat.

85% mallistoissa käytetyistä materiaaleista on luonnonmukaista alkuperää ja vain 15% synteettisiä. Jokainen materiaali on valittu pitäen silmällä korkeaa laatua ja ympäristöystävällisyyttä, jotta Andiatan vaatteille tunnusomainen ylellisyys ja huoliteltu olemus säilyvät eettisyydestä tinkimättä.

Kaavojen suunnittelu

MALLISTON MUODOT

Räätälintyö on arvostettu käsityötaito, joka vaatii huolellisuutta, kärsivällisyyttä ja laajaa tietämystä materiaaleista sekä tekniikoista.

Andiatan kokeneet kaavoittajat luovat kaavat malliston kaikkiin vaatteisiin digitaalisten piirrosten pohjalta. Kaikkien malliston vaatteiden kaavat tehdään design studiossamme, missä myös jokainen mallikappale tuotetaan.

Mallikappaleiden valmistus

MUODOISTA TODEKSI

Andiatalla on pitkäikäiset perinteet korkealaatuista räätälintyötä hyödyntävien vaatteiden luomisessa. Laadukkaiden materiaalien lisäksi Andiata tunnetaan parhaiten tuotteidensa erinomaisesta muotoilusta.

Andiatan omat kokeneet ompelijat valmistavat design studiossa tulevan malliston jokaisen mallikappaleen – näin varmistetaan tuotteiden täydellinen istuvuus ja laatu.

Sovitus & viimeistely

VIIMEINEN SILAUS

Ensimmäisistä luonnoksista valmiisiin mallikappaleisiin, malliston viimeistely on työläs prosessi. Luodakseen mallistosta toimivan kokonaisuuden, jokaisen osasen tulee sopia yhteen saumattomasti ja täydentää toinen toisiaan.

Päivät ennen uuden malliston kuvauksia ovat kiireisiä – kaikki mallikappaleet sovitetaan useaan kertaan ja niiden istuvuutta korjataan tarpeen vaatiessa. Ompelijat työskentelevät väsymättä Andiatan design studiolla viimeistellen mallikappaleita.

Usein lopullinen myyntiin menevä tuote eroaa suuresti alkuperäisestä – värisävy, istuvuus ja joskus jopa materiaali muuttuu matkan varrella.

Valokuvaus

MALLISTO KUVINA

Yli vuosi suunnitteluprosessin alkamisesta, uusi mallisto on valmiina esiteltäväksi.

Malliston kuvaukset ovat väsymättömän suunnittelutyön ja vaivannäön päätös – valokuvat luovat malliston hienostuneen tunnelman sekä esittelevät vaatteiden laatua ja taidokasta räätälöintiä. Jotta vaatteet pääsisivät parhaiten oikeuksiinsa, jokaisesta mallistosta järjestetään kahdet eri kuvaukset: yksi valokuvausstudiossa ja toinen valitussa lokaatiossa luonnossa.

Ready-to-Wear

UUDEN MALLISTON ESITTELY

Lopulta on aika esitellä uusi mallisto asiakkaille ja ostajille.

Malliston laadukkaat tuotteet ovat saatavilla Andiatan Helsingin sekä Pariisin myymälöissä.

UUTISKIRJE

Ilmainen toimitus kaikille yli 350€ tilauksille

Turvalliset maksutavat & Ilmainen palautus
Nopea toimitus