YRITYKSESTÄ

Vuonna 1986 Tarja Rantanen, joka edelleen toimii yrityksen pääsuunnittelijana, perusti Helsinkiin muotitalo Andiatan. Siitä lähtien Andiata on tullut tunnetuksi täydellisestä räätälöinnistä, viimeistellyistä yksityiskohdista, ja yhtenäisen kokonaisuuden rakentavista mallistoista, joissa pohjoismainen minimalismi kohtaa pariisilaisen naisellisuuden. Naisvaltaisena yrityksenä haluamme edistää naisten mahdollisuuksia työelämässä ja tukea heitä erityisesti johtajarooleissa. Vahvat naiset toimivat meille jatkuvana inspiraation lähteenä, ja päämäärämme on suunnitella tyylikkäitä, monipuolisia vaatteita, jotka sopivat naisten erilaisiin elämäntyyleihin ja -vaiheisiin.

Andiatan design-studio sijaitsee urbaanissa Vallillassa, jossa suunnittelutiimimme työskentelee tiiviisti yhdessä Andiatan omien kaavoittajien ja ompelijattarien kanssa luoden yhdessä korkealuokkaista käsityötä.

TARJA RANTANEN

Pääsuunnittelija & Toimitusjohtaja


Tarja Rantanen perusti oman muotibrändinsä Andiatan, sillä hän halusi voimaannuttaa ja inspiroida naisia luomalla naisellisia, mutta samalla moderneja vaatteita, jotka sopisivat kaiken ikäisille. Tarja on tunnettu ahkerasta työmoraalistaan ja tarkasta tyylitajustaan, jotka molemmat ovat muotimaailmassa arvokkaita ominaisuuksia. Tämä kunnianhimo ja päättäväisyys johti Andiatan Suomen muotimaailman kärkeen, ja Tarja on palkittu usealla Suomen arvostetuimmalla muotialan palkinnolla: Gloria Fashion Awards -palkinnolla vuonna 1998, Kultainen Vaatepuu -palkinnolla vuonna 2002, sekä Veuve Clicquot Business Woman Award -palkinnolla vuonna 2011. Hänen omistautumisensa ja intohimonsa ovat Andiatan sydän, ja Tarja inspiroi kaikkia naisia seuraamaan unelmiaan.

MATILDA MORELIUS

Suunnittelija


Matildan yhteys muotiin alkoi jo pienenä vauvana, kun hän nukkui Andiatan kangasrullien päällä ateljeessa. Hänen polkunsa johti suoraan muodin keskustaan, ja Matilda on hiljattain valmistunut arvostetusta muotimarkkinointikoulusta Pariisissa. Nyt hän on ottanut enemmän vastuuta perheyrityksessään. Kansainvälinen ilmapiiri vaikutti paljon Matildan arvoihin sekä visioihin muotialasta. Askel kerrallaan hänen nuorekas näkemyksensä uudistaa brändiä, pitäen silti visusti kiinni Andiatan ydinidentiteetistä. Äitinsä kanssa yhdessä he inspiroivat toisiaan ja luovat jokaisen vaatteen rakkaudella.

Palkinnot & tunnustukset

Gloria Fashion

Palkittu vuonna 1998

KULTAINEN VAATEPUU

Palkittu vuonna 2002

Veuve Clicquot Business Woman

Palkittu vuonna 2011

Design from Finland

Myönnetty vuonna 2020